Wijs grijs en puber (lezing: Jean Paul Van Bendegem)

Wijs grijs en puber (lezing: Jean Paul Van Bendegem)

WIJS GRIJS EN PUBER
Pleidooi voor de burgerlijk ongehoorzame senior

Lezing Jean Paul Van Bendegem

Wat betekent het om een ‘senior’ te zijn in onze moderne samenleving? Al te vaak wordt deze vraag door ‘niet-senioren’ beantwoord en al te vaak wordt een passief beeld gepresenteerd. In deze lezing wordt een ‘contraire’ visie gepresenteerd: de senior als wijze puber. Wijs door de ervaring, puber door de mentale en lichamelijke veranderingen en aanpassingen. Maar ook ‘opstandig’, wat leidt tot een actief mensbeeld.

Wijs grijs en puber


Over de gast:
Jean Paul Van Bendegem  Jean Paul VAN BENDEGEM (°1953 in Gent) is licentiaat in de wiskunde en doctor in de wijsbegeerte. Thans is hij emeritus professor aan de VUB en nog steeds alomtegenwoordig in de media. Voorheen was hij buitengewoon hoogleraar aan de VUB voor de vakken logica en wetenschapsfilosofie en deeltijds gastprofessor aan de UGent.
Zijn wetenschappelijk onderzoek spitst zich toe op het domein van de filosofie van de wiskunde, maar ook de problematiek van de relaties
tussen wetenschappen en religieuze opvattingen boeit hem.
Hij is auteur van een 15-tal boeken. Zijn maatschappelijk engagement uit zich zowel door de talrijke lezingen die hij verzorgt over een brede waaier van onderwerpen, als door zijn aanwezigheid in de media (radio- en tv-interviews, columns voor kranten, tijdschriften en websites). Kortom, een boeiend figuur én een boeiende spreker. 

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 056 25 27 51
Opgelet: de plaatsen zijn beperkt!
Deelnemen is kosteloos. 

 

 

Overzicht

Aanvang woensdag 14-12-2022 15:00
Prijs gratis
Organisator HuisvdMens Kortrijk
Inschrijven via Inschrijven via kortrijk@demens.nu of 056 25 27 51
Locatie VC Mozaïek

Contact

VC Mozaïek vzw

 Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk
  056 37 16 15   -   0491 88 95 48
 info@vcmozaiek.be
 www.vcmozaiek.be
BE BTW 0443.308.707
RPR Gent, afdeling Kortrijk

HuisvandeMens Kortrijk

 Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk
  056 25 27 51
 kortrijk@deMens.nu
huisvandeMens

Openingsuren secretariaat VC Mozaïek: 
alleen op afspraak

Alleen dan kunnen wij garanderen dat u niet aan een gesloten deur komt te staan en dat een medewerker u te woord kan staan.
Bij afwezigheid kan je steeds een boodschap nalaten op het antwoordapparaat. Je wordt dan zo spoedig mogelijk gecontacteerd.
Voor zeer dringende zaken kan je ook bellen naar ons mobiel nummer: 0491 889548


 

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen