ACHTERDOCHT TUSSEN FEIT EN FICTIE - Complot of geen complot? (lezing Brecht Decoene - UGent)

ACHTERDOCHT TUSSEN FEIT EN FICTIE - Complot of geen complot? (lezing Brecht Decoene - UGent)

afgelast bij gebrek aan belangstelling

 ACHTERDOCHT TUSSEN FEIT EN FICTIE
Kritisch omgaan met complottheorieën. 

Zijn valse complottheorieën makkelijk te onderscheiden van echte samenzweringen? Zijn veel mensen kwetsbaar voor complot denken? Hoe komt het dat mensen die overduidelijk niet gek zijn toch zulke bizarre opvattingen koesteren? Er doet namelijk nogal wat de ronde: de aanslagen van 9/11 zouden een inside job zijn. De klimaatopwarming is een verzinsel om onze economie minder concurrentieel te maken.

En sinds corona lijkt het hek wel helemaal van de dam: 5G veroorzaakt covid, het virus is in een labo ontwikkeld, vaccins maken ons ziek en sommigen beweren zelfs dat virussen niet eens bestaan. Het zijn verwarrende tijden. Hoe gaan we nu het best (niet) om met mensen in onze omgeving die weggezogen raken in het complotmoeras?

Brecht Decoene boek cover


Wie is Brecht Decoene ?
Brecht Decoene (Roeselare, °1980) is een moraalfilosoof uit Gent.Filosofie op een toegankelijke manier naar een breed publiek brengen, doet hij met het grootste gemak. Want waarom zouden deze boeiende disciplines enkel het privédomein moeten zijn van mensen die zich dagelijks door onnodig moeilijke en dikke boekwerken worstelen? Filosofie moet praktisch zijn.
Brecht Decoene studeerde aan de Universiteit Gent en bleef zich nadien ononderbroken verdiepen in de filosofische en wetenschappelijke literatuur, vooral rond complottheorieën, het weerleggen van drogredenen, kritisch denken en rationeel debatteren.
Brecht Decoene was ook één van de organisatoren van ‘Het Denkgelag’. Deze gespreksavonden waren “ongedwongen panelgesprekken over filosofische, sceptische en wetenschappelijke onderwerpen, met een schare boeiende sprekers en het publiek als centrale gast”. Het Denkgelag haalde enkele wetenschappelijke en filosofische zwaargewichten naar Gent. Ondertussen is hij bestuurslid van SKEPP en schrijft hij regelmatig recensies voor het magazine van De Geus.


Inschrijven via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en stort het bedrag op volgende rekening: BE83 973025266615.
Stuur sowieso een bericht naar bovenstaande mail

Overzicht

Aanvang dinsdag 29-11-2022 19:00
Prijs € 10,00 (leden wf kortrijk) / € 15,00 (niet-leden)
Organisator Willemsfonds Kortrijk
Inschrijven via mail of telefonsich
URL inschrijvingsformulier mailto:willemsfonds.kortrijk@gmail.com
Telefoon 0476 907008
Locatie VC Mozaïek

Contact

VC Mozaïek vzw

 Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk
  056 37 16 15   -   0491 88 95 48
 info@vcmozaiek.be
 www.vcmozaiek.be
BE BTW 0443.308.707
RPR Gent, afdeling Kortrijk

HuisvandeMens Kortrijk

 Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk
  056 25 27 51
 kortrijk@deMens.nu
huisvandeMens

Openingsuren secretariaat VC Mozaïek: 
alleen op afspraak

Alleen dan kunnen wij garanderen dat u niet aan een gesloten deur komt te staan en dat een medewerker u te woord kan staan.
Bij afwezigheid kan je steeds een boodschap nalaten op het antwoordapparaat. Je wordt dan zo spoedig mogelijk gecontacteerd.
Voor zeer dringende zaken kan je ook bellen naar ons mobiel nummer: 0491 889548


 

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen