Wietse Wiels over bijna-dood-ervaringen (lezing)

Wietse Wiels over bijna-dood-ervaringen (lezing)

Iedereen heeft wel eens gehoord over bijna-dood-ervaringen: het zien voorbij flitsen van je leven, het licht aan het einde van de tunnel, een gelukzalig gevoel van vrede etc.

Bijna doodervaringen worden vermeld in verschillende culturele tradities. "Licht aan het einde van de tunnel" is een gangbare zegs-wijze, en zo goed als maandelijks kom je wel een spectaculaire reportage over het onderwerp tegen in de media. Maar wat is nu precies een bijna doodervaring? Welke overeenkomsten werden wetenschappelijk geregistreerd, en welke komen enkel in Hollywood voor? Wat is de betekenis van deze ogenschijnlijk bovennatuurlijke ervaringen?
Vormen ze het topje van een metafysische ijsberg, of werpen ze eerder een licht op de werking van hersenweefsel in nood?
SKEPP-lid en neuroloog Wietse Wiels bespreekt het onderwerp voor u.


 WietseWiels.jpg Wietse Wiels is neuroloog: een arts die is opgeleid in de diagnose en behandeling van ziekten van het zenuwstelsel. Op dit gebied is hij vooral geïnteresseerd in bewegingsstoornissen (zoals de ziekte van Parkinson of Huntington), functionele of 'psychogene' symptomen en neuropsychiatrie, palliatieve zorg en Evidence Based Medicine (EBM). Hij verricht ook onderzoek naar depressie en dementie.
Als popularisator van de (medische) wetenschap via diverse publicaties en lezingen is hij een veelgevraagd deskundige in de lekenmedia.
Tenslotte probeert hij een humanist te zijn in beide betekenissen van dat woord.

Overzicht

Aanvang dinsdag 14-02-2023 14:30
Prijs 5,00 € inclusief koffie/thee
Organisator Mensen en Wetenschap; Humanistisch Verbond Kortrijk; VC Mozaïek
Inschrijven via info@vcmozaiek.be of 056 371615
Locatie VC Mozaïek

Contact

VC Mozaïek vzw

 Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk
  056 37 16 15   -   0491 88 95 48
 info@vcmozaiek.be
 www.vcmozaiek.be
BE BTW 0443.308.707
RPR Gent, afdeling Kortrijk

HuisvandeMens Kortrijk

 Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk
  056 25 27 51
 kortrijk@deMens.nu
huisvandeMens

Openingsuren secretariaat VC Mozaïek: 
alleen op afspraak

Alleen dan kunnen wij garanderen dat u niet aan een gesloten deur komt te staan en dat een medewerker u te woord kan staan.
Bij afwezigheid kan je steeds een boodschap nalaten op het antwoordapparaat. Je wordt dan zo spoedig mogelijk gecontacteerd.
Voor zeer dringende zaken kan je ook bellen naar ons mobiel nummer: 0491 889548


 

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen